אתר מאובטח
Eng
עברית
הרשמה כניסה

פורום קינוחים


עוגת שוקלד מעולה!

 לוח מקוה 'הבית שלך' \ מתכונים - מתכון לעוגת שוקולד מעולה

:חומרים

4 ביצים

11/2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

 

להקציף ביצים וסוכר ולהוסיף שמן בזילוף

 

11/2 כוסות קמח תופח

4 כפות קקאו

2 כפות שוקולית

1 שקית סוכר וניל

 

לערבב את החומרים קצת ולהוסיף לתערובת הביצים תוך קיפול בעדינות(אם על המיקסר אז על מינימום. לערבב סיבוב ולהפסיק סיבוב ולהפסיק)

 

1 כוס מים או 1/4 כוס ריץ ו- 3/4 מים להוסיף ביד

 

תבנית מרובעת 170 טורבו/ 180 בלי טורבו

אחרי 30-40 דקות לבדוק שלא יתיבש יותר מדי

רוטב

סיר עם מים רותחים על האש ומעליו עוד סיר להמיס 100 גר' שוקולד+טיפונת מים

ברגע שנמס להוריד מהאש ולהוסיף 3/4 כוס ריץ ליצוק על העוגה החמה.

 

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 43 תגובות

מתכון לעוגת קצפת

לוח מקוה 'הבית שלך' - מתכונים - מתכון לעוגת קצפת 

150 גר' שוקולד מריר

1 מרגרינה בלי מלח

3 ביצים

חצי כוס סוכר

ביסקויטים מרובעים

קצפת צמחית + חצי כוס סוכר

כוס מים+ חצי כפית קפה נמס

 

להמיס שוקולד+מרגרינה. כשמתקרר להוסיף 3 חלמונים ולבחוש היטב

להקציף חלבונים +חצי כוס סוכר. להוסיף לקצף את השוקולד המבושל.

לרפד תבנית בביסקויטים טבולים בכפי. מים וקפה.

למרוח קרם שוקולד. שוב שכבה ביסקויטים טבולים . קרם שוקולד ושוב ביסקויטים

להקציף קצפת +חצי כוס סוכר ולמרוח על הביסקויטים.

 

ביסקויטים-שוקולד-ביסקויטים-שוקולד-ביסקויטים-קצפת

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 11 תגובות

עוגת שזיפים עסיסית

 לוח מקוה 'הבית שלך' \מתכונים - מתכון לעוגת שזיפים משומרים

2 תבניות אינגליש קייק או עגולה 24 ס"מ

החומרים:

1 כוס סוכר

1 כוס סוכר דמררה חום

1 כוס שמן

1/2 2 כוסות קמח

1/2 שקית אבקת אפיה

1 כפית קינמון

4 ביצים מספר 1

קופסת שזיפים מסוננים של פרי הגליל חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד השזיפים

מוסיפים את השזיפים ומערבבים.

שופכים את התערובת לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כ-50 דקות.

טיפ:

בעוגה בחושה אחרי הוספת הקמח רצוי לא לערבב הרבה כדי לשמור על אווריריות העוגה.

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 9 תגובות

קיגל מיוחד מאוד

הבית שלך - קיגל מיוחד מאוד

מבשלת חצי חבילת אטריות דק להוציא דקה לפני שמוכנים

לסנן להוסיך טיפונת שמן שלא ידבקו

מלח, פפריקה, בצל מטוגן, קצת צילי, 2-3 ביצים,

להפוך רק שמשחים יפה. (לשים די הרבה שמן כדי שיטגן יפה).

 

 

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 13 תגובות

פאי מייפל ושקדים

הבית שלך - פאי מייפל ושקדים

שתי  תבניות עגולות גדולות או 4 תבניות עגולות קטנות 

חומרים לבצק:

1/2 2 כוסות קמח

200 גרם מרגרינה/מחמאה

2 ביצים

1 אבקת אפיה

2 סוכר וניל

חומרים לציפוי:

200 גרם חלבה או שערות חלבה

200 גרם שקדים מולבנים פרוסים

200 גרם אגוזי פקאן טבעיים(לא חובה, לי הספיק 100 גרם לכל הכמות)

סירופ מייפל

 

אופן הכנה:

לעבד את חומרי הבצק ולשטוח על התבניות.

לגרד מעל חלבה

לפזר שקדים ומעל אגוזי פקאן

לאפות בין 160 ל180 מעלות חצי שעה.(אני שמתי על 175 חצי שעה) כשהשקדים מזהיבים זה מוכן.

להוציא ולשפוך מייפל על העוגה החמה בצורת שתי וערב

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 29 תגובות

עוגת קווקר וחמוציות

הבית שלך - עוגת קווקר וחמוציות

 

3 כוסות שיבולת שועל

כוס וחצי קמח

1 אבקת אפיה

3/4 כוס שמן

1 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום( מספיק גם רבע)

2 ביצים

קורט מלח

כפית קינמון

2 כפיות/כף תמצית וניל

2 כפות מים

לערבב הכל ולהוסיף חמוציות

חום 180 מעלות.

לעוגיות- 5 דקות.(מתקשה באויר)

עוגה- יותר זמן

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 10 תגובות

קוגל אטריות צימוקים ותפוחים - מומלץ!

הבית שלךקוגל אטריות צימוקים ותפוחים - מומלץ

כמות ל-3 תבניות אינגליש קיק

חבילת אטריות רחבות/ אטריות ביצים

1/3 כוס שמן

4 ביצים גדולות

כוס סוכר (אמא שמה 3/4)

1/2 כוס סוכר דמררה בהיר

1/2 כפית קינמון

כוס אגוזי מלך קצוצים

כוס צימוקים

2 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לגודל 2 ס"מ (אמא שמה 3)

 

לבשל קודם את האטריות- פחות 2-3 דקות ממה שרשום על החבילה כדי שלא יהיה רך מדי. לסנן להוסיף שמן ביצים וסוכר. ובסוף צימוקים תפוחים ואגוזים (אפשר גם אגסים במקום או בנוסף לתפוחים

160 מעלות ל-35 דקות (עד שמשחים קצת למעלה)

 

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 26 תגובות

עוגת גלידה

הבית שלך - עוגת גלידה מרשימה 

:רכיבים

2 ביצים
2 כפות סוכר
1 קצפת צמחית
3 כפות אבקת שוקו
כפית תמצית וניל
חבילה ביסקויטים
2 כפיות סירופ שוקולד

אם רוצים, לציפוי: נטיפי שוקולד
תבנית גודל בינוני

אופן ההכנה

שוטחים מצע ביסקויטים בתבנית
בקערה:
מקציפים את החלבונים לבד, ללא החלמונים
מוסיפים את הקצפת הצמחית ואת הסוכר
מחלקים את הקצפת המוקצפת לשני חלקים
חלק אחד מורחים בתבנית על הבסקווים
עליהם שוטחים עוד שכבה של ביסקויטים
לחלק השני של הקצפת מוסיפים את אבקת השוקו ואת סירופ השוקולד
לאחר ההקצפה מורחים על שכבת הבסקויטים
לציפוי אפשר לקשט עם נטיפי שוקולד

יש להקפיא לפחות כשעתיים

הגשה

להוציא מהפריזר כרבע שעה לפני ההגשה

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 1 תגובות

עוגת שוקולד וניל

  הבית שלך - עוגת פודינג שוקולד וניל

עוגה פשוטה להכנה שנעלמת במהירות

:רכיבים
6 ביצים
1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד
6 כפות סוכר (כחצי כוס)
1
חב' אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

הכנת הבסיס:
מקציפים 6 חלבונים + הסוכר
מוסיפים את החלמונים ואת הפודינג שוקולד ומערבבים בתנועות עטיפה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לחצי שעה (לבדוק עם קיסם שמוכן)
לאחר שמוכן מוציאים ומפרידים בעזרת סכין מהדפנות. ומשאירים להתקרר.

הכנת הקרם:
מקציפים את פודינג הוניל, החלב והשמנת המתוקה.
מורחים על הבסיס ושומרים במקרר.

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 0 תגובות

עוגת טחינה

 (הבית שלך - עוגת טחינה (קלה להכנה וטעימה

חומרים

:לשימון וקישוט התבנית

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות שומשום (או קוקוס, למי שלא אוהב שומשום)

לעוגה:

3 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)

1 שקית סוכר וניל

3/4 כוס שמן (180 מ”ל)

1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)

2 כוסות קמח (280 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

עוגת טחינה ושומשום, קרין גורן

אופן ההכנה

משמנים ומקשטים את התבנית:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).

:מכינים את העוגה ואופים

בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.

משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר (עד 5 ימים).

לכתבה המלאה

פורום קינוחים 5 תגובות

נהנית מהאפליקציה? נא שתפי את חברותייך...

וואטסאפ