מבשלת חצי חבילת אטריות דק להוציא דקה לפני שמוכנים
לסנן להוסיך טיפונת שמן שלא ידבקו
מלח, פפריקה, בצל מטוגן, קצת צילי, 2-3 ביצים,
להפוך רק שמשחים יפה. (לשים די הרבה שמן כדי שיטגן יפה).
לכתבה המלאה
הבית שלך - פאי מייפל ושקדים
שתי תבניות עגולות גדולות או 4 תבניות עגולות קטנות
חומרים לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה/מחמאה
2 ביצים
1 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
חומרים לציפוי:
200 גרם חלבה או שערות חלבה
200 גרם שקדים מולבנים פרוסים
200 גרם אגוזי פקאן טבעיים(לא חובה, לי הספיק 100 גרם לכל הכמות)
סירופ מייפל
אופן הכנה:
לעבד את חומרי הבצק ולשטוח על התבניות.
לגרד מעל חלבה
לפזר שקדים ומעל אגוזי פקאן
לאפות בין 160 ל180 מעלות חצי שעה.(אני שמתי על 175 חצי שעה) כשהשקדים מזהיבים זה מוכן.
להוציא ולשפוך מייפל על העוגה החמה בצורת שתי וערב
לכתבה המלאההבית שלך - עוגת קווקר וחמוציות
3 כוסות שיבולת שועל
כוס וחצי קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום( מספיק גם רבע)
2 ביצים
קורט מלח
כפית קינמון
2 כפיות/כף תמצית וניל
2 כפות מים
לערבב הכל ולהוסיף חמוציות
חום 180 מעלות.
לעוגיות- 5 דקות.(מתקשה באויר)
עוגה- יותר זמן
לכתבה המלאההבית שלך - קוגל אטריות צימוקים ותפוחים - מומלץ
כמות ל-3 תבניות אינגליש קיק
חבילת אטריות רחבות/ אטריות ביצים
1/3 כוס שמן
4 ביצים גדולות
כוס סוכר (אמא שמה 3/4)
1/2 כוס סוכר דמררה בהיר
1/2 כפית קינמון
כוס אגוזי מלך קצוצים
כוס צימוקים
2 תפוחי גרנד סמית קלופים וחתוכים לגודל 2 ס"מ (אמא שמה 3)
לבשל קודם את האטריות- פחות 2-3 דקות ממה שרשום על החבילה כדי שלא יהיה רך מדי. לסנן להוסיף שמן ביצים וסוכר. ובסוף צימוקים תפוחים ואגוזים (אפשר גם אגסים במקום או בנוסף לתפוחים
160 מעלות ל-35 דקות (עד שמשחים קצת למעלה)
לכתבה המלאה
:רכיבים
2 ביצים
2 כפות סוכר
1 קצפת צמחית
3 כפות אבקת שוקו
כפית תמצית וניל
חבילה ביסקויטים
2 כפיות סירופ שוקולד
אם רוצים, לציפוי: נטיפי שוקולד
תבנית גודל בינוני
אופן ההכנה
שוטחים מצע ביסקויטים בתבנית
בקערה:
מקציפים את החלבונים לבד, ללא החלמונים
מוסיפים את הקצפת הצמחית ואת הסוכר
מחלקים את הקצפת המוקצפת לשני חלקים
חלק אחד מורחים בתבנית על הבסקווים
עליהם שוטחים עוד שכבה של ביסקויטים
לחלק השני של הקצפת מוסיפים את אבקת השוקו ואת סירופ השוקולד
לאחר ההקצפה מורחים על שכבת הבסקויטים
לציפוי אפשר לקשט עם נטיפי שוקולד
יש להקפיא לפחות כשעתיים
הגשה
להוציא מהפריזר כרבע שעה לפני ההגשה
לכתבה המלאה:רכיבים
6 ביצים
1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד
6 כפות סוכר (כחצי כוס)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
הכנת הבסיס:
מקציפים 6 חלבונים + הסוכר
מוסיפים את החלמונים ואת הפודינג שוקולד ומערבבים בתנועות עטיפה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לחצי שעה (לבדוק עם קיסם שמוכן)
לאחר שמוכן מוציאים ומפרידים בעזרת סכין מהדפנות. ומשאירים להתקרר.
הכנת הקרם:
מקציפים את פודינג הוניל, החלב והשמנת המתוקה.
מורחים על הבסיס ושומרים במקרר.
חומרים
:לשימון וקישוט התבנית
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שומשום (או קוקוס, למי שלא אוהב שומשום)
לעוגה:
3 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן (180 מ”ל)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)
עוגת טחינה ושומשום, קרין גורן
אופן ההכנה
משמנים ומקשטים את התבנית:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).
:מכינים את העוגה ואופים
בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר (עד 5 ימים).
לכתבה המלאה